Fauna Sauna
Uw dealer voor België, Nederland en Duitsland.Fauna Sauna

Rue Saint Donat 25
6987 Devantave (Rendeux)
Belgique

Telefoon: 0032 (0) 84-456932
Mobiel: 0032 (0) 473352335

E-mail: info@faunasauna.nl

 
 
Home

|

Gezondheidsaspecten

|

Wanneer de Fauna Sauna? | Waarom de Fauna Sauna? | Wat is infrarood | Vragen (FAQ) | Producten

Waarom de Fauna Sauna

Door de jaren heen heb ik honden opgevangen die iets mankeren door bijvoorbeeld een aanrijding, honden met ernstige heupdysplasie, OCD, reuma en/of vergroeide botten. Hierdoor zocht ik altijd naar mogelijkheden om het leven van de honden ondanks hun mankementen zo aangenaam mogelijk te maken en hen zonder pijnstillers of met een minimum aan pijnstillers een pijnloos leven te kunnen laten lijden.

Dat infraroodsauna’s en lampen voor mensen een heilzame werking hebben op allerlei gewrichtsaandoeningen is al jaren bekend. Voor mijn honden wilde ik ook een infrarood lamp aanschaffen maar deze lampen kunnen hun huid en vacht verbranden en waren dus niet veilig. Ook kon ik ze moeilijk in een infrarood cabine zetten. Na lang zoeken is uiteindelijk de Fauna Sauna gekomen. Eén is er in Amerika omgebouwd voor het gebruik in Nederland, België en Duitsland. Na een testperiode van een halfjaar was duidelijk zichtbaar dat de Fauna Sauna zijn belofte waar kon maken.

Spirit mijn Duitse Herder hij heeft de ernstigste vorm van HD en was altijd stijf nadat hij periode gelegen had, dit omdat HD zorgt voor veel artrose vorming. Ook is hij geopereerd aan OCD waar hij ook regelmatig last van had, eveneens door artrose vorming. In zijn linker knie zit ook artrose. Alleen links voor en zijn rug is dus vrij van artrose. Met het gebruik van de Fauna Sauna is de stijfheid na een rustperiode verdwenen.

Ivor een Griekse kruising heeft zware reuma en had een vergroeide voet waar hij niet op kon staan. Ondanks dat hij aan de voet geopereerd was wilde hij nog niet graag wandelen terwijl hij de voet wel weer kon gebruiken. Wanneer hij de warmte van de Fauna Sauna opzoekt heeft hij weer zin in wandelingen. Hij heeft dus beduidend minder pijn.

Eva eveneens een Griekse kruising waar letterlijk mee gegooid is met alle gevolgen van dien zoals botten die compleet gebroken zijn, in het weefsel zijn vergroeid en helaas niet operabel. Zij mankte ernstig en gaf vaak aan pijn te hebben. Ook bij haar zie je dat wanneer zij onder de Fauna Sauna gaat liggen een duidelijk verschil en loopt ze vele uren zonder pijn gewoon mee.

Adam heb ik op de weg gevonden niet ver bij ons vandaan. Hij kon nauwelijks nog lopen. Na een buurt onderzoek bleek dat deze herder kruising zijn hele leven zware mishandelingen had ondergaan en aan een te korte ketting had gelegen. Aan zijn vacht was duidelijk te zien dat hij altijd buiten had geleefd en ook vast was gezet aan een ketting deze was namelijk in zijn nek gegroeid en voor men hem zijn vrijheid op de weg had gegeven heeft men de ketting eraf of beter gezegd eruit gehaald. Om zijn hele nek kun je dan ook nog steeds het litteken van zijn ingegroeide ketting zien. Ik moest Adam onder de Fauna Sauna krijgen om het genezingsproces sneller te laten verlopen en hem tevens weer een beetje normaal lopend te krijgen.

Door het ontbreken van beweging had hij geen spieren en zakte door zijn achterkant, heeft vergroeide voeten en artrose. Ook was hij doof waarschijnlijk door een chronische oorontsteking waar hij ook nog duidelijk pijn aan had. Hij was niet zindelijk, sloopte alles wat gesloopt kon worden inclusief zijn mand, wist hij veel dat die was om in te liggen. Toen ik hem eenmaal in huis had afgescheiden van de rest van de honden omdat hij niet het meest verdraagzame was voor de overige roedelleden en mensen ging ik gedurende de dag meerdere malen bij hem zitten met de Fauna Sauna aan mijn zijde om sloopwerkzaamheden te voorkomen. Na een aantal dagen begon hij me te vertrouwen en liep hij minder rondjes om zijn as hij ging af en toe liggen zo kon ik de Fauna Sauna als hij sliep over hem heen schuiven. Na enkele weken ging hij er uit zich zelf onder liggen met het gehoopte resultaat. De warmte gaf hem rust, het litteken in zijn nek is prachtig genezen en op zijn manier rent hij nu zelfs.

Hope, is in Griekenland aangereden waarna beide heupen en benen gebroken waren. Zij kon na een operatie wel weer lopen maar zeer slecht en heeft dan ook veel baat gehad bij de Fauna Sauna. Van haar kunt u de filmpjes bekijken vanaf het begin tot ze hersteld was en weer goed had leren lopen. Door de warmte van de Fauna Sauna had ze minder pijn waardoor ze haar spieren weer kon leren gebruiken. Het resultaat is duidelijk.

Hope een aantal weken na de operatie’s.

 

 

Hersteld

 

 

Alle honden zijn vrij van medicijnen en lopen iedere dag lange wandelingen in de bossen zonder pijn. Ook mijn katten waar er één aan een vreselijke breuk geopereerd is, zoekt de Fauna Sauna op en komt letterlijk vragen of ik hem aan wil zetten voor hem. De overige katten liggen er onder voor de aangename warmte die hij geeft.

Uiteraard is de Fauna Sauna geen geneesmiddel maar zorgt er wel voor dat mijn honden geen pijnstillers hoeven die helaas ook altijd voor vele bijwerkingen kunnen zorgen. Pijnstillers zijn langzaam afgebouwd.

Al mijn zeven honden ook de twee honden die geen gewrichtsproblemen hebben zoeken de Fauna Sauna dagelijks op en liggen er met plezier onder om weer energie op de doen voor de volgende wandeling. Ik laat hem dag en nacht aan zodat ze uit zich zelf de warmte op kunnen zoeken wanneer zij voelen dat het nodig is.

Wanneer u erover denkt om de Fauna Sauna aan te schaffen voor uw hond dan kunt u altijd tijdens een verblijf in Domaine du Chien hem enkele dagen gebruiken om uw hond kennis te laten maken met de werking van de Fauna Sauna.

Buiten de testen op mijn eigen honden en katten zijn er ook door dierenartsen intensieve onderzoeken verricht van de positieve gezondheidsaspecten van de infraroodstraling die de Fauna Sauna geeft. Ook infrarood deskundige hebben meegewerkt aan de onderzoeken, technologie en de ontwerpen van de Fauna Sauna.Uw dealer voor België, Nederland en Duitsland.