Fauna Sauna
Uw dealer voor Belgi, Nederland en Duitsland.Fauna Sauna

Rue Saint Donat 25
6987 Devantave (Rendeux)
Belgique

Telefoon: 0032 (0) 84-456932
Mobiel: 0032 (0) 473352335

E-mail: info@faunasauna.nl

 
 
Home

|

Gezondheidsaspecten

|

Wanneer de Fauna Sauna? | Waarom de Fauna Sauna? | Wat is infrarood | Vragen (FAQ) | Producten

Vragen (FAQ)

Welke reactie kan ik verwachten van mijn hond of kat?

Alle honden en katten hebben verschillende persoonlijkheden, gewoonten en voorkeuren. Sommige honden gaan direct onder de Fauna Sauna liggen terwijl andere een paar dagen of een paar weken nodig hebben om zich comfortabel te voelen met het nieuwe warmte afgevende object in hun omgeving. Soms gaan ze er een stukje van af liggen maar vele dieren zoeken de warmte bijna direct op. Ook ligt de n er een paar keer per dag voor een minuut of 20 onder terwijl de ander er uren onder kan liggen. Het enige wat u moet doen is hem neerzetten en de hond(en) of kat(en) vinden de gezonde warmte vanzelf.


Moet ik de hond trainen om onder de Fauna Sauna te gaan liggen.

Nee, doe dit niet. Zet hem neer op een plaats waar hij graag ligt laat hem zelf alles onderzoeken en wanneer hij er klaar voor is gaat hij er vanzelf onder liggen. Dwingen heeft een averechtse werking hij kan er bang van worden en er helemaal niet onder willen voor een tijd.


Word de kamer warmer door de Fauna Sauna?

Nee, denk eraan dat infrarood alleen de objecten verwarmen die er onder of voor liggen en niet wat er omheen is. Dus wanneer de hond of de kat comfortabel verwarmd word blijft de rest van de ruimte koel.


Kan mijn huisdier verbranden door het apparaat?

Nee, de straling is niet heet genoeg om bij aanraking te verbranden. En uw hond of kat zal niet uit vrije keus tegen de panelen gaan liggen. De Fauna Sauna is een infrarood licht afgevend apparaat speciaal ontworpen voor dieren en niet ontworpen om in direct in contact te komen met de huid.


Kan mijn huisdier verbranden zoals met de zon?

De Fauna Sauna geeft geen ultraviolette straling af daarom is het onmogelijk om te verbranden. Zoals sommige honden met een korte dunne vacht of hun neus in de zon wel kunnen verbranden omdat er dan wel ultraviolette straling aan te pas komt.


Wat als mijn huisdier niet gemakkelijk kan bewegen?

Wanneer de hond door ouderdom, ziekte of letsel moeilijk kan bewegen dan kan de Fauna Sauna Pro naast hem gezet worden en kan de bovenste lamp op de grootste afstand ingesteld worden zodat hij kan wennen aan de warmte. Begin met korte sessies van een paar keer 10 minuten per dag. Blijf daar wel bij zodat hij uitgezet kan worden wanneer hij er genoeg van heeft.


Hoe zet ik de Fauna Sauna in elkaar?

De Fauna Sauna Pro weegt nog geen vijf kilo en bestaat uit drie delen die zonder problemen in elkaar geschoven kunnen worden en vervolgens met een schroefje worden vastgezet. Deze is makkelijk te verplaatsen en kan ook nog mee genomen worden op vakanties.
De Fauna Sauna meubels nemen iets meer tijd in beslag maar ook deze staan met 10 minuten in elkaar en alles wat daar voor nodig is wordt erbij geleverd.


Welke verschillende soorten warmte zijn er?

De eerste en de oudste is infrarood. Infrarood warmte is afkomstig van de zon en verwarmt de aarde. Infrarood verwarmt objecten en geen ruimte, dat is ook de rede waarom de aarde warm is en de ruimte koud. Zonder de infrarode warmte van de zon zou er geen leven zijn op de planeet. Infrarood is voor het menselijk oog onzichtbaar.
Het zichtbare licht van de zon is een andere golflengte en bekend als UV- dit zijn de stralen die huid en gezondheid kunnen beschadigen. Infrarood heeft deze negatieven effecten van UV niet. Al het levende organisme op aarde heeft infrarood nodig om te groeien, bloeien en te kunnen herstellen de infrarode warmte werkt diep in op alles wat op aarde leeft.

Het tweede type warmte is convectie warmte of verwarmde lucht. Convectie warmte is de aard van de warmte die uw oven in de keuken gebruikt een hete lucht oven. Ook worden huizen verwarmd door convectie warmte, sommige huizen hebben hete luchtkachels die de warme lucht verspreiden. De circulatie van water in radiatoren berust eveneens op het principe van convectie. Erg hete lucht kan ademhalingsmoeilijkheden geven, bloeddruk verhogen en kost veel lichamelijke energie.

Derde type warmte is geleide warmte. Geleide warmte wordt overgedragen aan een object door direct in contact te komen met een verwarmd oppervlak. Zoals een verwarmd bad maar ook een hotpack zoals mensen gebruiken bij pijnen. Ook hier door kan de bloeddruk stijgen.

Voor alle verdere vragen of informatie: info@faunasauna.nlUw dealer voor Belgi, Nederland en Duitsland.